Kohti terveitä tiloja: koulutuksia rakentamisen kosteudenhallinnasta

Terveet tilat -hanke
Julkaisuajankohta 21.3.2022 9.30
Uutinen
Terveet tilat -ohjelma järjestää keväällä maksuttoman koulutussarjan kosteudenhallinnasta

Haluatko oppia uutta ja syventää osaamistasi kosteudenhallinnasta rakentamisessa? Osallistu Terveet tilat 2028 -hankkeen maksuttomiin etäkoulutuksiin keväällä 2022.

Rakennuksen tulee olla käyttäjilleen terveellinen ja turvallinen koko sen elinkaaren ajan. Tavoitteen toteutuminen vaatii asiantuntevaa suunnittelua, toteutusta ja ylläpitoa sekä tarkoituksenmukaista käyttöä.

Kosteudenhallinta on yksi oleellisista vaatimuksista rakennuksen toiminnallisuudelle. Kosteusilmiöiden merkitys on syytä ymmärtää rakentamisen ketjussa ja rakennuksen käytössä. Muun muassa näihin teemoihin pureudutaan viiden koulutuksen sarjassa. 

Kuka kouluttaa? 

Koulutukset rakentuvat vuorovaikutteisista asiantuntijapuheenvuoroista, joita höystävät tapausesimerkit elävästä elämästä. Kouluttajina toimivat rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsultointiyritys Sitowisen, RALA ry:n ja STUK:n asiantuntijat. 

Koulutukset järjestetään ympäristöministeriön toimeksiannosta osana Terveet tilat -ohjelmaa. Ohjelman tavoitteena on tervehdyttää julkiset rakennukset sekä tehostaa sisäilmasta oireilevien hoitoa ja kuntoutusta.

Kenelle suunnattu? 

Koulutussarja on suunnattu rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisille, jotka toimivat kosteudenhallinnan parissa.  

Koulutukset soveltuvat sinulle, jos työskentelet esimerkiksi rakennusliikkeessä, rakennusvalvonnassa, teollisuudessa, alan etujärjestössä, tai jos kiinteistöomaisuuden hallinnointi kuuluu työhösi. Koulutukset soveltuvat myös rakennus- ja kiinteistöalan opiskelijoille.  

Uutinen