Videosarja kokoaa yhteen kuntien vinkkejä sisäilmatilanteiden hoitamiseen

Julkaisuajankohta 23.3.2022 9.00
Uutinen
Mitä hyviä sisäilmakäytäntöjä sinun kunnassasi on?

Tällä viikolla alkava Vinkit kunnista -videosarja kokoaa yhteen kuntien omia vinkkejä ja onnistumisia sisäilma-asioissa. Ensimmäisenä vinkkinsä esittelee Tampere, jonka käyttöön ottama korjaushankkeiden loppudokumentointi varmistaa, että tieto tehdyistä korjauksista on helposti saatavilla ja jaettavissa.

Terveet tilat -ohjelma aloittaa tällä viikolla Vinkit kunnista -videosarjan, jonka tarkoituksena on rohkaista kuntia jakamaan omia vinkkejään ja onnistumisiaan. Kolmessa videossa kuntien edustajat tiivistävät omassa työssään hyväksi havaittuja käytäntöjä, joita myös muut kunnat voisivat sisäilma-asioiden ratkaisuissaan hyödyntää.

Tällä viikolla julkaistavassa videossa Tampereen Tilapalvelut Oy:n sisäilma-asiantuntija Laura Pyykkö esittelee Tampereella käyttöön otetun korjaushankkeiden loppudokumentoinnin.

- Dokumenttiin kirjataan lähtötilanne, eli mikä oli rakennuksessa se ongelma mikä on tutkimuksilla havaittu, mitä sille pitäisi tehdä sekä toteutunut korjauslaajuus, eli mitä korjauksia on tehty missä rakennuksen osissa, kertoo Pyykkö videolla.

Videot julkaistaan keskiviikkoaamuisin Terveet tilat -ohjelman sosiaalisen median kanavilla. Kaikki julkaistut videot löydät ohjelman Youtube-kanavalta löytyvästä soittolistasta.

Tunnetko jo Terveet tilat -toimintamallin?

Kampanjan tavoitteena on kannustaa kuntia jakamaan omia onnistumisiaan sisäilma-asioissa ja tukea kuntia uusien toimintamallien käyttöön ottamisessa. Sisäilma-asioiden tulisi olla tiiviisti osana kuntien strategiaa.

Terveet tilat -toimintamalli on kunnille tarkoitettu ohjenuora julkisten rakennusten ennakoivaan kiinteistönpitoon. Se kokoaa yhteen Suomen kunnilta kerättyjä käytäntöjä, joilla julkisten rakennusten sisäilmaongelmat on saatu ratkaistua tai joilla ongelmien syntyä voidaan ehkäistä jo ennalta.

Toimintamalliin tutustumisen voi aloittaa kuntapäättäjille tehdyn videon kautta.

Jos kunnastasi löytyy sisäilma-asioiden hyvä käytäntö, ilmianna itsesi: terveet-tilat(at)gov.fi. Jaamme tietoa mielellämme eteenpäin. Laitetaan hyvä kiertämään!

Uutinen