SuLVI ry tiedottaa
Syksyllä ilmanvaihdon katsastuksen tilaajille webinaareja

Julkaisuajankohta 3.6.2024 11.54
Uutinen
Huoltomies tutkii ilmanvaihtokonetta.

Ilmanvaihtojärjestelmän katsastuksen tilaajille järjestetään 21.8. ja 19.11. maksuttomat webinaarit, jotka on suunnattu kuntien ja julkisten tilojen omistajille ja talotekniikasta vastaaville ja muille aiheesta kiinnostuneille. Webinaareissa kerrotaan, mistä IV-katsastuksessa on kyse.

Ilmanvaihdon katsastusmalli ja -opas julkaistiin syksyllä 2022. Katsastusmalli kannustaa tarkastamaan säännöllisin välein ilmanvaihtojärjestelmän kunnon, sen oikean toiminnan ja puhdistustarpeen.

Katsastusmalli on kehitetty yhteistyönä SuLVIn, VVS Föreningen i Finland rf:n, Sisäilmayhdistyksen, FINVACin sekä Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa. Hanke toteutettiin ympäristöministeriön toimeksiannosta osana valtioneuvoston Terveet tilat 2028 –ohjelmaa.  Hankkeen tavoitteena oli yhtenäistää ilmanvaihtojärjestelmien katsastustoimintaa, katsastajan osaamisvaatimuksia ja tilaajalle tehtävää raportointia.

SuLVIn järjestämissä webinaareissa perehdytään siihen, kuinka katsastaja kannattaa valita, mitä asioita tulee selvittää ennakkoon ja millaisia asiakirjoja prosessiin liittyy. Webinaareissa kerrotaan myös mitä katsastuskierroksella tehdään ja kuinka ilmanvaihtojärjestelmä katsastetaan ja lopulta raportoidaan.

Maksuttomat webinaarit järjestetään keskiviikkona 21.8.2024 klo 9 - 11 ja tiistaina 19.11.2024 klo 9 - 11. Webinaarit ovat samansisältöiset. Kouluttajina toimivat IV-asiantuntija Antti Alanko ProBoreal Oy:stä ja projektipäällikkö Elina Manelius A-insinöörit Suunnittelu Oy:stä.

IV-katsastuksen tilaajille suunnatun webinaarin sisältö:

 • Ilmanvaihdon katsastusoppaan taustaa ja perusperiaatteet
 • Katsastusprosessi
  • Katsastajan valinta
  • Asiakirjat
  • Etukäteen selvitettävät asiat
  • Kohdekierros
  • Kunnon arviointi
  • Raportointi

Maksuttomiin webinaareihin ilmoittaudutaan SuLVI ry:n verkkosivuilla, ks. linkki alla. 

Uutinen