Muovimatoilla päällystettyjen betonilattioiden toimivuuden varmistamisen verkkotyöpaja syyskuussa

Terveet tilat -hanke 29.6.2021 12.15
Syksyllä 2019 pidetyn tilaisuuden yleisöä
Syksyllä 2019 pidetyn tilaisuuden yleisöä

21. syyskuuta klo 9–13 pidettävä työpaja on jatkoa Terveet tilat 2028 -ohjelman ja Sisäilmayhdistyksen vuonna 2019 järjestämälle työpajalle lattiarakenteiden päällystämisen ja tutkimisen kehitystarpeista.

Betonin suhteellisen kosteuden mittauksesta julkaistiin Rakennustiedon RT-ohjekortti huhtikuussa. Päivityksessä hyödynnettiin vuoden 2019 työpajasta saatuja suuntaviivoja. Seuraavaksi on tarkoitus työstää päällystämisen, korjaustarpeen arvioinnin ja korjaamisen ohjeistusta.

Ympäristöministeriö on käynnistänyt hankkeen, jossa tuotetaan selkeä ohjeistus muovimatolla päällystetyn betonirakenteen korjaustarpeen tutkimiseen ja arvioimiseen. Ohjeistus toteutetaan osana BY-Koulutus Oy:n julkaisuprojektia, jossa julkaistaan betonilattiarakenteiden kosteudenhallintaan ja päällystämiseen liittyvä ohje. 

Ohjeistuksen valmistelun tueksi ympäristöministeriö järjestää yhdessä Terveet tilat 2028 -ohjelman kanssa työpajan, jossa keskitytään vain alustaan liimattaviin päällysteisiin. Työpajan tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin. 

Työpajaan voi ilmoittautua jo nyt – ja ilmoittautumislinkkiä saa jakaa eteenpäin!

betoni
rakentaminen
sisäilma
terveys
työpajat