Kommentoi ilmanvaihdon katselmusoppaan luonnosta

Terveet tilat -hanke 3.6.2021 9.30
Kommentoi ilmanvaihdon katselmusoppaan luonnosta

Ympäristöministeriö julkaisee ilmanvaihdon katselmusoppaan loppuvuodesta 2021 osana Terveet tilat 2028 -ohjelmaa. Oppaan luonnosversiota voi kommentoida 31. heinäkuuta saakka.

Kommentteja toivotaan sekä mahdollisten katselmusten tilaajilta että tarjoajilta. Myös muiden asiantuntijoiden kommentit ovat tervetulleita.

Oppaan keskeiset osat ovat ilmanvaihdon katselmuksen sisältö, katselmukseen tarvittavat mittauslaitteet, kunnon arviointi, katselmusvälit, katselmoijan osaamisvaatimukset ja laadunvarmistusmenettely. Oppaassa on erilliset ohjeet koneellisen tulo- ja poistoilmanvaihdon, koneellisen poiston ja painovoimaisen ilmanvaihdon katselmusta varten.

Ilmanvaihdon katselmusopas on tarkoitettu käytettäväksi julkisten rakennusten, kuten kuntien ja kaupunkien opetusrakennusten, päiväkotien ja toimistorakennusten ilmanvaihdon määrävälein tehtävissä tarkastuksissa.

Ilmanvaihdon katselmukset -hankkeen toteuttaa FINVAC yhteistyössä Metropolian, Sisäilmayhdistys ry:n, Jamira Oy:n, Suomen LVI-Liitto SuLVI ry:n ja VVS Föreningen i Finland rf:n kanssa.

rakentaminen
sisäilma
terveys